Lezing Els Koopmans: Tussen die grenzen vond ik mooi mijn vrijheid terug (Loesje)

Maandagavond 2 oktober in het dorpshuis Raerd.
Aanvang: 20.00 uur.
Toegang: gratis.

Grenzen zijn een natuurlijk onderdeel van ons bestaan, iedereen heeft er mee te maken. Wat betekent dit voor kinderen, en in de omgang met kinderen? Het vraagt vaak een investering, en hoe doen we dat dan? Want het blijft lastig: nee is nee, en nee wordt soms ook wel ja (wanneer je als opvoeder toch even weg moet, je het druk hebt of in een winkel bent en geen scene wilt).

Kinderen zoeken de grenzen steeds op, dus aan opvoeders de taak deze te bewaken. Hoe? En is het echt nodig of mogen kinderen over grenzen heen gaan? Wat mogen (en kunnen) kinderen zelf bepalen en wat bepalen wij? Over deze machtig interessante materie gaat deze interactieve lezing.

De lezing wordt gegeven door Els Koopmans. Ze woont in Reduzum en is sinds haar opleiding werkzaam in het basisonderwijs bij verschillende leeftijdsgroepen. Sinds 3 jaar heeft zij als kindercoach haar eigen praktijk in Reduzum: ‘de Praatstok”. Ze wil graag in gesprek gaan en onderzoeken of we misschien samen grenzen kunnen verleggen.Film van betekenis: Carol

Woensdagavond 1 november in het Lokaal achter de kerk in Reduzum.
Aanvang: 19.30 uur.
Toegang: gratis.

New York, begin jaren ‘50. Therese Belivet (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol Aird (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk. De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper.
Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit hun beider levens overhoop.
Gebaseerd op het boek van Patricia Highsmith.