Lezing: Pelgrimage naar Lindisfarne

door Liesbet Geijlvoet, voorganger van de Hervormde Gemeente Reduzum-Idaard c.a. en de Protestantse Gemeente Ingwert

Datum: maandagavond 15 oktober
Plaats: dorpshuis Raerd
Tijd: 20.00-22.00 uur

“Wie een missie heeft, wil iets brengen. Maar een pelgrim heeft alleen zichzelf om te geven”, zei mevrouw Tutu onlangs op het symposium van het 70-jarig bestaan van de Wereldraad van Kerken.
Pelgrimeren is op weg gaan, met alleen jij zelf als belangrijkste bagage. En de weg die je gaat, is het doel. Je begint bij vandaag en hoe lang of kort je reis ook is, ergens kom je op een andere plek en tijd aan: de weg die je gaat, maakt dat jij en jou visie op jezelf en de wereld verandert. Hoe veel of weinig? Dat weet je niet van te voren. Dat is het aardige van pelgrimeren.
De weg en de mensen die je ontmoet, zullen je iets brengen. En jij mag rijk van jezelf uitdelen. Oh ja, en God? Pelgrimeren is toch van oudsher ingegeven door geloven?
Modern pelgrimeren is anders dan vroeger. Wat de spirituele ervaring is, hangt af van je eigen ervaringswereld. Maar het voornaamste is, dat je je openstelt. Om te geven, te beleven en zeker ook om te ontvangen.

Een avond over mijn kleine pelgrimsreis naar het Keltische Eiland Lindisfarne in UK.Film van betekenis

Op woensdagavond 31 oktober om 19.30 uur vertonen we weer een film van betekenis in het Lokaal te Reduzum (de oprit rechts van de kerk, aan de rechterhand). De toegang is gratis.

Wie interesse heeft en nog niet op een andere manier de gedetailleerde informatie heeft ontvangen, kan een mail sturen naar laurentiuskerk@planet.nl.